Politieauto

BARENDRECHT – Gisteren (Dinsdag 29 juni 2021) heeft er een beroving plaatsgevonden op de Voordijk in Barendrecht. Een minderjarige jongen werd van zijn step beroofd, bij de bedreiging werd mogelijk een mes getoond. De politie start een onderzoek, er is op dit moment nog geen aangifte gedaan, meldt de burgemeester.

Burgemeester van Belzen: “Ik vind de gebeurtenis zeer verwerpelijk en neem dit hoog op. Hier moet scherp en adequaat tegen worden opgetreden en daar zijn wij ook mee bezig. Maatregelen die per direct ingezet gaan worden zijn het plaatsen van een MCU (mobiele camera unit) op de Voordijk en extra surveillances door politie en BOA’s rondom de Voordijk.

Maatregelen

Naast de camera-inzet en extra surveillances onderzoekt de gemeente ook de mogelijkheid om een dwangsom op te kunnen leggen aan ouders van kinderen die met een wapen rondlopen: “De mogelijkheid wordt onderzocht een last onder dwangsom op te leggen aan de ouders van de jongeren die wapens dragen en het instellen van een gebiedsverbod voor de dader.

Tevens worden er kluisjescontroles gehouden, gaat het preventief fouilleren door en komt er een wapen- inleveractie, zo somt de burgemeester op.

« | »