16-jarige gewond bij incident in woning aan de Rietgors, drie minderjarigen aangehouden

BARENDRECHT – Een 16-jarige jongen is vanmiddag (Vrijdag 16 april 2021) overleden (update) bij een incident in een woning aan de Rietgors in Barendrecht. De politie ontving rond half vijf vanmiddag (Vrijdag 16 april 2021) een melding dat er iets was ontploft in het gezicht van een persoon. Ter plaatse troffen agenten de 16-jarige jongen aan met letsel aan het gezicht.

Een traumahelikopter werd rond 16:48 uur gealarmeerd en meerdere ambulances en politievoertuigen spoedde zich naar de de incidentlocatie. De traumahelikopter zette om 17:00 uur de landing in op de spoortunnel bij station Barendrecht. De gewond geraakte jongen is rond 17:30 uur overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. De trauma-arts is meegegaan in de ambulance.

Update 17 april: 16-jarige overleden bij incident in woning aan de Rietgors, drie minderjarigen aangehouden

Aanhoudingen

De politie trof in de woning waar het incident plaatsvond nog 3 jongeren aan. Agenten hebben direct met hen gesproken, maar kreeg hierdoor geen duidelijk beeld van wat er zich in de woning had afgespeeld. De drie minderjarigen zijn hierna aangehouden voor nader onderzoek. De drie zijn met aparte politievoertuigen afgevoerd, hun handen en armen zaten in papieren zakken om later eventuele sporen veilig te kunnen stellen. De straat was tijdens van de afhandeling van het incident afgesloten.

De forensisch opsporing van de politie is ter plaatse gekomen om onderzoek uit te voeren in de woning. Een woordvoerder van de politie kon nog niet aangeven of bekend is wat er in het gezicht van de jongen is ontploft.

« | »