Verdachten (15 en 16) van vechtpartij Middeldijkerplein weer vrijgelaten, politie doet nader onderzoek

BARENDRECHT – De twee jongens die afgelopen vrijdagmiddag werden aangehouden op het Middeldijkerplein zijn afgelopen zondag met een ‘loopzaak’ heengezonden vanaf het politiebureau. Een loopzaak is een proces-verbaal waarbij de officier van justitie op een later moment een beslissing neemt over een passende afdoening. De verdachte komt dan al wel weer vrij.

De twee jongens uit Barendrecht van 15 en 16 jaar oud werden aangehouden na een melding van een vechtpartij bij het Middeldijkerplein. De politie is nog bezig met het onderzoek om alle betrokkenen te achterhalen: “Op dit moment worden alle camerabeelden uitgekeken om alle betrokkenen uit de anonimiteit te halen en ieders betrokkenheid vast te stellen“, aldus de politiewoordvoerder.

Onderzoek

Gedurende het onderzoek kan de politie nog niets melden over de betrokkenen van de vechtpartij, of er gewonden zijn gevallen en wat de aanleiding van de vechtpartij was. Getuigen gaven bij BarendrechtNU aan dat ze gezien hebben dat een groep personen in eerste instantie een jongen aanvielen. Een beveiliger van het winkelcentrum zou naar verluid tussen beide partijen hebben willen komen en werd daardoor ook geraakt door de aanvallers. De politie geeft bij navraag aan hier nog niet op te kunnen reageren nu het onderzoek nog loopt.

Middeldijkerplein

Twee jongens werden afgelopen vrijdagmiddag rond 16:45 uur direct aangehouden en ingesloten na de melding van de vechtpartij. De eerste aanhouding verliep rustig: de jongen met handboeien om werkte mee en werd door de politie richting het busje geleid waar hij in plaats moest nemen. Een agent moest hem enige tijd daarna wel kalmeren. De tweede aanhouding bij de fietsenstalling naast Waterpoort verliep met meer rumoer: vrienden/familie van de geboeide verdachte bleven de agenten die de aanhouding hadden verricht lastig vallen en beledigen. Hoe het met het/de slachtoffer(s) gaat is niet bekend gemaakt.

De politie heeft op locatie nog gekeken of er (direct) meer aanhoudingen moesten worden verricht, of dit (op een later moment alsnog) is gedaan, kon de politie vandaag (Woensdag 3 maart 2021) nog niet melden. De politie heeft op het Middeldijkerplein/Carnisse Veste met diverse getuigen gesproken, maar zegt momenteel nog bezig te zijn met het bekijken van camerabeelden.

« | »