Politieauto, Barendrecht

BARENDRECHT – Een 24-jarige man uit Barendrecht is in de nacht van woensdag op donderdag door de politie van zijn bed gelicht. Hij werd rond 2:30 uur ‘s nachts aangehouden in zijn woning in Barendrecht.

De man wordt verdacht van het plegen van een woningoverval in Uden een dag eerder.

Overval en beroving

Op 9 december werd een bewoner van een appartement aan het Oudekerkpad in Uden in zijn woning beroofd van persoonlijke eigendommen. De verdachte was al in de woning van het slachtoffer aanwezig die avond. Op enig moment trok hij een wapen en maakte hij het slachtoffer spullen afhandig. De verdachte zette het vervolgens op een lopen. Het slachtoffer raakte niet gewond.

Door de politie werd meteen een onderzoek opgestart. Dat leidde donderdagmorgen tot de aanhouding van een 24-jarige man uit Barendrecht in zijn woning. Deze verdachte wordt ervan verdacht dat hij de overval in Uden heeft gepleegd.

Tweede aanhouding

Donderdagavond rond 22.00 uur werd ook nog een 21-jarige man uit Breda aangehouden in Bergen op Zoom. Lopende het onderzoek naar de overval in Uden werd het de politie duidelijk dat deze tweede verdachte het slachtoffer van de woningoverval op vrijdag 4 december mogelijk ook al zou hebben beroofd. Dit incident kwam pas naar voren tijdens het onderzoek naar de overval in Uden.

De verdachten en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar. De politie onderzoekt de beroving en de overval gezamenlijk. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

« | »