Politie grijpt in bij scooter- en automeeting op parkeerplaats Sportpark de Doorbaak

BARENDRECHT – De politie heeft gistermiddag (Zondag 22 november 2020) moeten ingrijpen bij een bijeenkomst aan de Zuider Carnisseweg. Halverwege de zondagmiddag kwamen hier grote aantallen personen samen op scooters/motors en later ook met auto’s. De coronamaatregelen staan dergelijke georganiseerde bijeenkomsten momenteel niet toe.

De politie, waaronder ook een aantal motoragenten, is vanaf half drie ‘s middags uren lang op het parkeerterrein van Sportpark de Doorbraak (naast Hockeyclub Barendrecht) aanwezig geweest en heeft personen gecontroleerd weggeleid. Pas tegen vijf uur was de rust op het parkeerterrein weergekeerd. Een continue stroom van auto’s bleef in de middaguren het terrein op en afrijden, onder het toeziend oog van de politie.

Waarschuwingen

De politie laat vandaag (Maandag 23 november 2020) na vragen van BarendrechtNU weten dat er geen bekeuringen zijn uitgeschreven, maar aanwezigen ‘waarschijnlijk zijn gewaarschuwd en weggestuurd‘.  Een getuige liet gistermiddag (Zondag 22 november 2020) weten dat er op het parkeerterrein straatracen werden gehouden en vuurwerk werd afgestoken. De politie zou de groep aanwezigen bij aankomst ingesloten hebben gehouden. Er zijn volgens de politie geen aanhoudingen verricht.

« | »