Twee aanhoudingen na achtervolging op scooter door wijk Molenvliet en Park Nieuweland

BARENDRECHT – Gistermiddag (Zondag 22 november 2020) rond kwart over drie heeft de politie twee aanhoudingen verricht bij Park Nieuweland in Barendrecht. De eerste jongen werd aangehouden in Park Nieuweland zelf, de tweede in de naastgelegen wijk aan de Walmolen. De politie heeft ook een scooter in beslag genomen. De politie geeft aan dat de twee jongens zijn aangehouden voor belediging en uiteindelijk ook heling.

Bij de actie waren meerdere politie-eenheden betrokken. Een bewoner van de wijk Molenvliet meldde gistermiddag (Zondag 22 november 2020) aan BarendrechtNU dat ze een motoragent op hoge snelheid over de stoep achter een scooter aan zag rijden. De politie zelf kan bij navraag niet bevestigen dat er een achtervolging van de scooter heeft plaatsgevonden.

Aanhoudingen

Diverse omwonenden melden dat politieauto’s en een politiemotor op hoge snelheid door de wijk Molenvliet te hebben zien rijden. Het ging o.a. om de JG Oemvliet, Arent Maertensvliet, Torenmolen, Standerdmolen (agent kon hier volgens een andere getuige niet verder achter de scooter aan ivm een hekwerk op de stoep), Walmolen en uiteindelijk Park Nieuweland.

Eén van de jongens, zo meldt een getuige aan BarendrechtNU, kwam Park Nieuweland ingerend met een motoragent in zijn kielzog. De agent kon de jongen niet bijhouden, maar leende (vorderde) daarom een fiets van iemand. Vanwege het natte gras in het park, kwam de agent op de fiets ten val. De jongen was inmiddels richting was bosjes gevlucht, maar dit was opgemerkt door twee andere agenten die de jongen daar konden pakken en tegen de grond konden duwen, aldus de getuige. De jongen is met handboeien om afgevoerd richting de Walmolen, waar hij in een politiebusje is geplaatst en is meegenomen.

Het is niet exact bekend waar de tweede jongen is aangehouden. De politie heeft wel minstens één scooter meegenomen vanaf de locatie aan de Walmolen. De getuige zag een jongen zenuwachtig met zijn scooter op het fietspad rond het park wandelen, het is onbekend of dit de later (tweede) aangehouden jongen betrof.

« | »