Auto over de kop geslagen op de Smitshoekse Baan, bestuurder onder invloed

BARENDRECHT – Afgelopen vrijdagavond heeft er rond 22:00 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Smitshoekse Baan in Barendrecht ter hoogte van de Riederbunder. “Ter plaatse bleek, dat een 19-jarige jongen (de bestuurder) uit Barendrecht een engeltje op zijn schouder had. Na over de kop te zijn geslagen, kwam hij zonder enig letsel, zelfstandig uit zijn voertuig“, aldus de politie.

Bij het eenzijdige ongeval raakte niemand anders gewond. Omstanders die de klap van het ongeval hoorden belden de politie.

Drugstest

De politie heeft, als standaard controle na een ongeval, een blaastest afgenomen bij de bestuurder. Dit bleek in orde te zijn. “Omdat zijn ogen bloed doorlopen waren, namen wij voor de zekerheid een drugstest (speekseltest) bij hem af. Hieruit bleek dat hij onder invloed was van THC en Amfetamine, hierop is de bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een politie-arts heeft op het politiebureau bloed afgenomen van de bestuurder, tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Foto: Politie Barendrecht

« | »