Vrachtwagen klapt achterop lesauto op de A15 bij Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Om kwart over negen vanochtend (Zaterdag 15 maart 2014) werden politie, brandweer en ambulance met spoed opgeroepen voor een aanrijding op de A15 bij Barendrecht. De brandweer werd gealarmeerd omdat er mogelijk sprake was van een beknelling.

Ter plaatse bleek sprake van een aanrijding tussen twee voertuigen, een vrachtauto en een lesauto. De vrachtauto is achterop de lesauto gebotst. Bij het ongeval zijn twee personen gewond geraakt, beide uit de lesauto. In ieder geval één persoon is na ruim een half uur met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Een tweede persoon is eveneens naar het ziekenhuis vervoerd. De personen zaten niet bekneld in hun voertuig waardoor een inzet van de brandweer niet nodig bleek.

Vrachtwagen klapt achterop invoegende lesauto

Een 33-jarige vrouw uit Barendrecht reed in de lesauto, samen met de 37-jarige instructeur, afkomstig uit Hellevoetsluis. Bij het invoegen vanaf de parallelrijbaan kwam zij voor een achteropkomende vrachtwagen terecht. De chauffeur hiervan kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw en haar instructeur zijn beiden met licht letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De rijbaan is om 11.15 uur weer vrijgegeven.

File

Op de A15 ontstond na het ongeval een file van zo’n 8 kilometer en de vertraging liep daarbij op tot zo’n 20 á 30 minuten. Vier van de zes rijbanen waren afgesloten vanwege de aanrijding. Een speciaal reinigingsvoertuig is naar de locatie gekomen om de rommel op het wegdek op te ruimen. Op het moment van schrijven (10:20) is de weg nog afgesloten omdat de vrachtauto nog weggesleept zal moeten worden, hier is een speciaal bergingsvoertuig voor nodig.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »