Auto 's nachts leeggeroofd aan de Mozartstraat

BARENDRECHT – Afgelopen nacht is er ingebroken in een auto aan de Mozartstraat. De BMW stond bij de bewoner op de oprit toen deze werd leeggeroofd door één of meerdere daders. Alle elektronica, waaronder het ingebouwde navigatiesysteem, is uit het dashboard gesloopt en meegenomen.

De dief/dieven hebben zelf het autoraam aan de bestuurderskant afgeplakt met folie om de ruit in de kunnen tikken. Daarna hebben ze zich toegang kunnen verschaffen tot de auto. Aan het dashboard trof de eigenaar vanochtend (Woensdag 26 augustus 2020) alleen nog maar lege gaten met loshangende kabels aan.

Schade

De eigenaar heeft zijn auto moeten laten afvoeren naar een schadeherstelbedrijf. Er is aangifte gedaan, maar daarover is de eigenaar weinig hoopvol: “De politie maakt er nauwelijks werk van. Online aangifte gedaan, that’s it.” Op basis van informatie van het schadeherstelbedrijf bestaat het vermoeden dat een bende verantwoordelijk is voor deze en mogelijke ook andere (“op bestelling”) uitgevoerde auto-inbraken. Het gaat in dat soort gevallen veelal om Audi’s, BMW’s en Mercedessen waarvan onderdelen worden gestolen. (al jaren een aanhoudend probleem)

Omdat niet alle onderdelen zijn gestolen, zoals bijvoorbeeld het stuur, bestaat het vermoeden dat de inbreker(s) zijn gestoord tijdens hun diefstal. Heeft u iets gezien van de inbraak? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Bent u recent ook slachtoffer geworden van auto-inbraak in Barendrecht? Tip BarendrechtNU (contactformulier) zodat duidelijker wordt hoe vaak dit voorkomt in Barendrecht.

Update 22:15 uur: Ook een BMW opengebroken aan de Noordersingel:

« | »