Auto-inbrekers BMW slaan op de vlucht bij aankomst politie: verdachte uit bosjes gehaald

BARENDRECHT – Afgelopen dinsdagochtend bleek al dat er in 4 BMW’s was ingebroken in Barendrecht. Inmiddels is duidelijk dat er in de betreffende nacht van maandag op dinsdag in 8 auto’s werd ingebroken. Dit laat de politie weten op basis van de aangiftes.

In deze nacht zou er naar verluidt nog wel een verdachte uit de bosjes zijn geplukt door agenten, maar de politie zegt hierover dat “tegen hem niets kon blijken“.

BMW Inbraak

De politie ontving in de betreffende nacht een melding van een oplettende ooggetuige van de inbraak in een BMW. Agenten spoedden zich naar de locatie, maar bij aankomst vluchtte de verdachten in verschillende richtingen.

Dit is ook de reden van het verzoek van de politie om tuinen en bosjes te controleren op gestolen spullen. Tijdens de vlucht zijn er mogelijk voornamelijk airbags, navigatiesystemen als ook wat gereedschap en persoonlijke bezittingen gestolen. De politie riep op om gevonden spullen niet aan de raken in verband met sporenonderzoek.

Artikelfoto: Schade na inbraak in BMW 5 serie (van afgelopen dinsdagnacht) nadat de dieven een achterraampje hebben ingetikt en het alarm hebben weten uit te schakelen.

Autodealer

Losstaand van de eerder genoemde auto-inbraken werd er afgelopen dinsdagavond ook nog ingebroken bij een autodealer in Barendrecht. De politie heeft met een politiehond het gebouw doorzocht, maar de “vogels waren al gevlogen“, aldus de politie.

« | »