Lichtgewonde bij schietpartij op parkeerterrein van Inge de Bruijn Zwembad (Hamburg), dader(s) gevlucht

BARENDRECHT – Een 24-jarige man uit Barendrecht staat vanmiddag (Vrijdag 21 augustus 2020) voor de rechter (pro forma zitting), hij wordt door het OM verdacht van poging tot moord en het voorhanden hebben van een pistool. Op 21 mei 2020 vond er een schietincident plaats op de parkeerplaats van het Inge de Bruijn zwembad in Barendrecht.

Burgemeester van Belzen liet op 25 mei weten dat alle verdachten van het schietincident waren aangehouden en dat de oorzaak in de relationele sfeer lag. Eén van deze verdachten, een 24-jarige Barendrechter die sindsdien vast zit, wordt door het OM verdacht van ‘poging tot moord in vereniging’ en het ‘voorhanden hebben van een wapen’.

Geschoten

Op videobeelden die na het incident op internet werden geplaatst was de chaos/paniek te zien en een (vermoedelijk) schot van het vuurwapen te horen. In de tenlastelegging spreekt het Openbaar Ministerie (OM) over een ‘in vereniging met een of meer anderen, althans alleen, ter uitvoering van het door verdachte en/of zijn mededader voorgenomen misdrijf om naam 1 en/of naam 2 opzettelijk en met voorbedachten rade, in elk geval opzettelijk, van het leven te beroven (door) met een vuurwapen meermalen, althans eenmaal een of meer kogels heeft afgeschoten naar/in de richting van die naam 1 en/of naam 2, waarbij die naam 1 in zijn been is geschoten/geraakt, terwijl de uitvoering van dat voorgenomen misdrijf niet is voltooid‘.

Ruzie

Bronnen die bekend zijn met de betrokkenen meldde eerder al aan BarendrechtNU dat de Barendrechter (en mogelijk ook een meegekomen vriend) zelf werd aangevallen vóórdat hij schoot. Hij zou ook al flink zijn aangepakt door meerdere personen en, na in een hoekje van het terrein te zijn gedrukt, als een soort ‘waarschuwingsschot’ op de grond heeft willen schieten. De kogel zou echter zijn afgekaatst en tegen het been van een ander zijn aangekomen (lichte verwondingen).

De ruzie gaat volgens de betrokkenen om een (verbroken) relatie, waar ook al eerder bedreigingen over zouden zijn geuit in de richting van de verdachte die nu voor de rechter staat. Opvallend genoeg vertelden deze bronnen, onafhankelijk van elkaar, ook dat het juist de bedoeling zou zijn geweest om de ruzie, op de betreffende avond dat er werd geschoten, uit te praten. Het is vooralsnog onbekend of de andere betrokkenen ook voor de rechter moeten komen.

BarendrechtNU heeft contact opgenomen met de eerste en huidige advocaat van de verdachte, maar vanwege de korte termijn kon de advocaat nog niet (namens haar cliënt) reageren. Het verzoek tot reageren staat desgewenst nog steeds open.

« | »