Lichtgewonde bij schietpartij op parkeerterrein van Inge de Bruijn Zwembad (Hamburg), dader(s) gevlucht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Op het parkeerterrein bij het Inge de Bruijn Zwembad aan de Hamburg in Barendrecht heeft gisteravond (Donderdag 21 mei 2020) een schietincident plaatsgevonden. Omstreeks 22:00 uur werden er meerdere schoten gehoord. Omwonenden hoorden in totaal zo’n 5 tot 8 schoten.

In het kwartier na de melding hebben meerdere politie eenheden gezocht naar de dader(s), op de omliggende (rond)wegen stonden politievoertuigen op tactische locaties opgesteld.

Slachtoffer lichtgewond

De politie meldt dat één persoon lichtgewond is geraakt bij het incident (niet levensbedreigend). Eén of meerdere daders zijn na de schoten op de vlucht geslagen. Een getuige waar de politie mee heeft gesproken heeft 4 schoten gehoord.

Op het parkeerterrein is gisteravond (Donderdag 21 mei 2020) uitgebreid onderzoek gedaan. De politie heeft het parkeerterrein en naastgelegen fietspaden afgespeurd op eventuele sporen. De auto van het gewond geraakte slachtoffer is door de politie meegenomen. Deze stond met nog één ander voertuig op het parkeerterrein.

Over de aanleiding van het schietincident heeft de politie nog niets bekend gemaakt.

Update: Getuigenoproep

De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd, maar roept getuigen op om zich te melden: “Wat er precies gebeurd is, is nog in onderzoek, maar duidelijk is wel dat er tussen een grote groep en een kleiner groepje jongeren ruzie ontstond. Daarbij werd over en weer geslagen en een van de jongeren zou meerdere malen geschoten hebben.  Toen de politie er bij kwam, waren alle vogels al gevlogen. Was u getuige van de ruzie en het schieten op de parkeerplaats van het zwembad en heeft u nog niet met de politie gesproken? Bel dan met 0900-8844 en doe uw verhaal aan de recherche van district Zuid-West. Wie liever anoniem blijft, belt naar 0800-7000.

Update: Video

Onderstaande videobeelden, die nu online zijn gedeeld, had de politie gisteravond (Donderdag 21 mei 2020) al ingezien via de getuige:
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »