Brand onder kantine BVV Barendrecht (Dierensteinweg)

BARENDRECHT – [Foto’s + Video + Update] De brandweer is vanochtend (Vrijdag 7 maart 2014) rond kwart voor zeven gealarmeerd voor een melding van een gebouwbrand aan de Dierensteinweg.

Ter plaatse bleek er sprake van brand in de kantine van BVV Barendrecht op sportpark de Bongerd. De kantine stond bij aankomst van de brandweer vol rook. Er is een poging gedaan om de ruit uit een deur te breken, de hele ruit is hierbij uit de deur gehaald.

De brandweer is direct op zoek gegaan naar de brand. Deze is na enige tijd zoeken vermoedelijk gevonden in de kelder onder de kantine. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de brand heeft veroorzaakt, maar het gaat waarschijnlijk om elektrische keukenapparatuur die te warm is geworden. De brandweer kon hier nog geen uitsluitsel over geven.

Het incident is verder afgehandeld door de brandweer van Barendrecht, de ladderauto kwam ter plaatse maar die bleek niet nodig. Het hele gebouw is geventileerd en er zijn metingen verricht voordat er weer mensen naar binnen mochten.

De brand is extra zuur voor BVV Barendrecht omdat er voor morgenavond een après ski party staat gepland in de kantine. Of de brand consequenties heeft voor het doorgaan van het feest is niet bekend (zie update).

Update: Reactie BVV Barendrecht

BVV Barendrecht laat op hun website weten dat de kantine de nodige rook- en roetschade heeft opgelopen. Vandaag (Vrijdag 7 maart 2014) zijn de gehele dag al schoonmaakploegen druk bezig om de rook en roetschade te verwijderen. De kantine op sportpark de Bongerd gaat morgen (Zaterdag 8 maart 2014) gewoon weer open. Ook de Après Ski Party die morgenavond (Zaterdag 8 maart 2014) staat gepland gaat door.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »