Politiehelikopter

BARENDRECHT – [Update + Beroving/Daderinfo] Vanavond (Vrijdag 7 maart 2014) rond negen uur heeft er een gewapende beroving plaatsgevonden in park Buitenoord (in de buurt van het park bij de Kempenaar). Vier mannen hebben onder bedreiging van een vuurwapen een persoon van zijn spullen beroofd. De vier zijn op twee scooters gevlucht. De politiehelikopter heeft enige tijd boven Barendrecht gevlogen om mee te zoeken. De politie zoekt momenteel naar de daders. Ondanks dat de politiehelikopter door moest naar een volgende opdracht zijn de daders van de beroving in Barendrecht nog niet gepakt.

Update 10:10, 8 maart 2014 – Telefoons en scooter gestolen

Volgens eerste onbevestigde berichten zou er gisteravond (Donderdag 6 maart 2014) een scooter en een telefoon zijn gestolen van het slachtoffer. Een tweede slachtoffer moest ook een telefoon afgeven. Voor zover bekend zijn de slachtoffers niet gewond geraakt bij de beroving.

Gisteravond is er door diverse BarendrechtNU bezoekers gevraagd of de overval van enkele weken geleden aan de Wilgenwede gelinkt kan worden aan deze beroving. Ook toen ging het om 4 daders die er op een scooter vandoor gingen en waarbij er sprake zou zijn van een vuurwapen. Over een verband tussen die beroving en de beroving van gisteravond (Donderdag 6 maart 2014) is niets bekend.

Update 12:25, 8 maart 2014 – Bedreigingen met vuurwapen

Bij de beroving in park Buitenoord, welke rond half negen gisteravond (Donderdag 6 maart 2014) plaats vond, is er gebruik gemaakt van meerdere wapens, waaronder in ieder geval één vuurwapen. Eerdere informatie is inmiddels bevestigd: er zijn drie telefoons en een scooter gestolen en geen van de vier slachtoffers (allen jongeren) raakte gewond. De vier daders zijn er op drie scooters, waaronder de gestolen scooter, vandoor gegaan richting de Middeldijk.

Er zijn tot op heden nog geen verdachten aangehouden en de politie roept getuigen op om zich te melden. De daders reden op donkere scooters, droegen allen een donkere helm met hieronder een bivakmuts. Heeft u rond 20.30 uur iets gezien wat de politie kan helpen in het onderzoek, bel dan 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Update 22:55, 8 maart 2014 – De beroving en daderinfo

Vrijdagavond 7 maart zaten vier jongens, waarvan twee 16 en twee 17 jaar, rond de klok van half negen in park Buitenoord. In dit park is een plek ingericht voor jongeren om samen te komen, een overdekte plaats waar ze kunnen zitten (een hangplek). Hier zaten de vier jongens met elkaar te praten, er was verder niemand anders bij diezelfde hangplek.

De daders zijn vervolgens naar de hangplek toegekomen om de jongens te bedreigen en beroven. Iedere dader zou een vuurwapen bij zich hebben gehad en de jongens hebben bedreigd. De daders waren lichtgetint en door hun accent bestaat het vermoeden dat ze van Turks of Marokkaanse afkomst zijn. De slachtoffers zijn erg geschrokken van deze agressieve beroving.

Heeft u iets verdachts gezien tijdens, voor of na deze beroving in de omgeving van park Buitenoord? Bel dan 0900-8844 om in contact te komen met de politie of anoniem op 0800-7000. De daders zijn na de beroving gevlucht op scooters richting de Middeldijk.

Update 22:40, 9 maart 2014 – Aanhoudingen 4 verdachten

De politie heeft dit weekend vier mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze beroving: Verdachten aangehouden voor beroving met vuurwapens park Buitenoord

« | »