Brandweer helpt bange kat twee keer uit boom aan de Mahoniehout in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Om half acht vanavond (Donderdag 6 maart 2014) werd het Snel Interventie Voertuig (SIV) van de brandweer uit Rotterdam gealarmeerd voor een ‘hulpverlening dieren’ aan de Mahoniehout in Barendrecht.

Bange kat in de top

Het bleek te gaan om een kat die in het topje van de boom was geklommen en hier al enige tijd zat. De twee brandweerlieden die ter plaatse kwamen met de SIV konden hier weinig aan doen en dus werd de ladderauto opgeroepen. De kat zat ondertussen nog steeds stilletjes in het topje van de boom, op zo’n 6 á 7 meter hoogte.

Twee brandweerlieden zijn in het bakje van de ladderauto gestapt en hebben het dier, die nog wat tegenstribbelde, uit de boom gehaald. Het dier was erg angstig en hield zich, eenmaal in de armen van de brandweerman, stevig vast aan hem. Het was echter niet duidelijk van wie de kat was en of het beestje iets mankeerde. De brandweer besloot hierop om de kat los te laten: de kat schoot direct naar de boom en klom weer omhoog.

Tweede poging

Voor een tweede keer moest de brandweer de ladderauto gebruiken om de kat eruit te halen. De kat hield zich nog steviger vast in de boom en wilde er duidelijk niet uitkomen. Nadat dit toch lukte is het beestje een stukje verderop rustig losgelaten. Ondanks dat het dier niet direct terug de boom in klom is het verderop wel stilletjes blijven zitten. Het is niet bekend of de kat van iemand uit de omgeving is.

Een video volgt later.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »