Achtervolging eindigt met crash tegen stenen muur langs Portlandse Baan, bestuurder springt in het water

BARENDRECHT – Een achtervolging door de politie is vannacht (Donderdag 30 april 2020) ten einde gekomen bij de keerlus van de tram aan de Portlandse Baan in Barendrecht. De politie zette rond 04:00 uur vannacht (Donderdag 30 april 2020) de achtervolging in op een voertuig dat stond gesignaleerd als gestolen en een stopteken negeerde.

De achtervolging begon in Rotterdam Zuid en eindigde met een crash aan de Portlandse Baan / Vederhaven in Barendrecht. De auto klapte tegen de stenen muur naast het speeltuintje bij de keerlus van de tram.

In het water gesprongen

Agenten dachten dat de achtervolging hiermee voorbij was, maar de bestuurder sprong na de aanrijding het water in: “Na enkele minuten gaf de bestuurder het op (update: nadat de politie dreigde een politiehond in te zetten) en zwom terug naar de kant, waar hij is aangehouden door de collega’s. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en wordt ingesloten en zal in de ochtend gehoord worden door de recherche“, aldus de politie.

Update 10:20 uur: Dezelfde aangehouden verdachte blijkt enkele dagen geleden ook al te zijn aangehouden voor eveneens een autodiefstal. Toen is de verdachte met behulp van de politiehelikopter aangehouden in Slikkerveer, zo meldt de politie.

Foto: Politie Oude Maas (rechts) / Ingezonden: Dhr. de Haan (links)

« | »