Van kerstdiner naar kerstafval: Brandweer vist telefoon en rijbewijs uit ondergrondse afvalcontainer aan Van Pallandtvliet

BARENDRECHT โ€“ [Foto’s] De brandweer is vanochtend, Tweede Kerstdag, rond 11:00 uur ingeschakeld om te assisteren bij een ‘probleempje’ aan de Van Pallandtliet. Een buurtbewoner had hier per ongeluk zijn telefoon en rijbewijs in een ondergrondse container laten vallen tijdens het afvoeren van afval.

De brandweer heeft een sleutel om de container te openen, maar kon daarmee nog niet bij de telefoon. Een ladder werd van de brandweerauto gehaald en de kleinste aanwezige brandweervrijwilliger werd voorbereid op zijn ‘afdaling’ in de container: “Ik heb als brandweerman al veel meegemaakt, maar dit is voor mij ook weer nieuw.

De ladder werd in de container gezet zodat de brandweerman de telefoon, zo’n 2 รก 3 meter onder de grond, kon gaan zoeken. Een belletje naar de betreffende telefoon maakte het zoeken makkelijker waarna de telefoon en het rijbewijs al snel werden gevonden. De gelukkige eigenaar heeft de brandweerlieden bedankt voor hun hulp.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »