Politie zoekt getuigen van brandstichting auto aan de Hertenburg: "Auto weggereden met meerdere personen"

BARENDRECHT – Een harde knal wekte afgelopen nacht de eigenaar van een auto in Barendrecht. De auto stond op de oprit van zijn woning aan de Hertenburg en toen hij buiten kwam sloegen de vlammen al uit het motorcompartiment. De politie zoekt getuigen.

Garagedeur

Het was ongeveer 02.40 uur toen de eigenaar de brand ontdekte. De vlammen sloegen toen al uit de auto die dicht bij een garagedeur geparkeerd stond. Ook deze garagedeur vatte vlam. De brandweer wist gelukkig erger te voorkomen door de brand op tijd te blussen.

Controle

De politie heeft al enkele getuigen gesproken en naar aanleiding daarvan ook kort na de brandstichting een aantal inzittenden van een auto gecontroleerd. Er zou na de brandstichting namelijk een auto zijn weggereden met meerdere personen. Ook wordt er gesproken over een onbekende die is weggereden op een fiets.

Getuigen

Hoewel de brand op een tijdstip was dat de meeste mensen in hun bed liggen, hoopt de politie toch op getuigen. Maar misschien zijn er bewoners die een camera hebben gemonteerd en mogelijk beschikken over beeldmateriaal van de brandstichting. Bent u getuige of heeft u mogelijk beeldmateriaal, meld dat dan svp aan de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.





« | »