Verdachte in beeld voor doorrijden na aanrijding met kind op fiets aan de Hertenburg

BARENDRECHT – De politie heeft een minderjarige verdachte in beeld voor het doorrijden na een aanrijding aan de Hertenburg/Dassenburg. Gisteravond (Maandag 26 augustus 2019) rond 21:00 uur werden politie en ambulance met spoed gealarmeerd voor een aanrijding met letsel aan de Hertenburg. Hier bleek een jongetje op zijn fiets te zijn aangereden door een scooter, de jongen op de scooter is na het ongeval doorgereden.

Volgens omwonenden reed het jongetje met zijn fiets op de weg toen hij door 3 scooters werd ingehaald. Eén van de scooters reed tegen het jongetje op de fiets aan en vervolgens over hem heen/tegen hem aan, zo vertelde een omwonende ter plaatse. Meerdere omwonenden gaven aan al langere tijd overlast te ondervinden van dergelijke scooterrijders die te hard en/of al stuntend door de wijk rijden.

Onderzoek

De eerste zorg van omstanders en hulpdiensten ging uiteraard naar het gewonde jongetje. Hij had nog erg veel pijn aan zijn rug/wervels en is per ambulance overgebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis (Erasmus MC). De politie was ondertussen al druk om getuigenverklaringen op te nemen en met omwonenden te spreken. De politiehelikopter heeft ook nog korte tijd een zoekslag boven Carnisselande gemaakt.

Verdachte

Toen het erop leek dat het politieonderzoek ter plaatse zou worden afgerond, ontving de politie (dankzij eigen doortastend optreden) toch nog zeer concrete informatie over de mogelijke dader en zijn verblijfplaats. In dezelfde wijk heeft de politie vervolgens een bezoek gebracht aan de woning van deze minderjarige jongen. De politie kon vandaag (Dinsdag 27 augustus 2019) alleen melden dat ze ‘in gesprek zijn met de minderjarige verdachte‘.

« | »