Auto rijdt vanaf Portlandse Baan het water van de Gaatkensplas in

BARENDRECHT – [Foto’s] Een automobilist is vanmiddag (Vrijdag 5 juli 2019) rond half zes van de weg geraakt aan de Portlandse Baan/Zuider Carnisseweg en met de voorkant van het voertuig in het water van de Gaatkensplas terecht gekomen.

Een passant reed over de Zuider Carnissweg toen hij twee meisjes langs de weg zag staan zwaaien, duidelijk vragend om hulp. De man is direct gestopt om te helpen en verklaarde later dat het slachtoffer in de auto niet bij kennis was toen hij aan kwam. Zijn ogen waren dicht, maar hij haalde op dat moment nog wel adem.

Auto over de waterkant

Kort nadat de hulpdiensten waren opgeroepen leek het erop dat het slachtoffer geen hartslag meer had, er werd ook geen ademhaling meer gehoord of gezien door degene die eerste hulp bood. Hierop is direct de 112-meldkamer geinformeerd over de veranderde situatie en dat er mogelijk sprake was van een hartstilstand. De auto stond op dat moment al de rand van de waterkant, met de voorkant in de rietkraag langs de waterkant.

Meerdere politie- en brandweerwagens en ambulances kwamen met spoed ter plaatse. De man is op locatie behandeld door het ambulancepersoneel, inzet van de brandweer was niet nodig. Voor zover bekend was de man weer aanspreekbaar toen hij in de ambulance werd behandeld. Het is vooralsnog onbekend hoe het ongeval kon gebeuren.
Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »