Politieauto

BARENDRECHT – Een huurder van Patrimonium Barendrecht is door de rechter verplicht om zijn woning te verlaten. De huurder en haar zoon zijn volgens de rechter bewezen tot ernstige overlast voor de buurt geweest. “Vooral haar zoon veroorzaakt ernstige en structurele overlast  aan buren en omwonenden“, aldus de rechter.

In de uitspraak refereert de rechter aan meerdere (ernstige) geweldsincidenten. Zo is er op 29 augustus 2017 sprake geweest van een intimiderende situatie waarbij de zoon van de huurder een honkbalknuppel heeft gebruikt.

Structurele overlast

De rechter heeft op 14 juni besloten dat de woning binnen 4 weken moet worden ontruimd en de sleutel moet worden overgedragen aan Patrimonium: “Door het structureel veroorzaken van ernstige overlast aan omwonenden heeft de huurder niet aan haar verplichting als (goed) huurder voldaan” Getuigen hebben o.a. verklaart last te hebben ondervonden van vechtpartijen, dreigende vechtincidenten, harde muziek, wietlucht, scheldpartijen en van conflicten tussen (de zoons van) buurtbewoners. Ook kinderen uit de buurt hebben last ondervonden van de situaties, zo omschrijft een getuige aan de rechtbank.

Onprettige, grimmige sfeer

De rechter heeft diverse getuigen gehoord over de situatie. Zij omschrijven dat de betrokkenen al ‘jarenlang ernstige overlast veroorzaken’ (sinds 2012). Uit de (door de rechtbank geanonimiseerde) uitspraak: “De getuigen hebben (onder meer) verklaard dat [naam 1] geweld pleegt en zich agressief en intimiderend gedraagt en verklaard dat zodra hij in (de omgeving van) het gehuurde aanwezig is problemen ontstaan. Er heerst een hevige strijd tussen (de zonen van) [gedaagde] en [naam 2] en zij dagen elkaar over en weer uit en laten zich ook uitdagen, waardoor die problemen escaleren in scheldpartijen en vechtincidenten, waarbij ook vrienden worden opgetrommeld.Voorts heeft [getuige 5] verklaard dat hij meerdere keren heeft moeten ingrijpen en tussen de vechtende buren heeft moeten springen en ook [getuige 6] heeft verklaard dat haar echtgenoot dat heeft moeten doen. Als gevolg van dit alles bestaat een onprettige, grimmige sfeer in en rondom het gehuurde en wordt het woongenot van omwonenden en hun kinderen ernstig aangetast, aldus de getuigen.

Buren

De rechter heeft ook het huurcontract van een tweede woning van een huurder van Patrimonium ontbonden. In deze tweede uitsprak (1 & 2) zijn de situaties vrijwel identiek aan de hierboven omschreven situaties. Ook deze huurder moet binnen 4 weken de woning verlaten.

 

« | »