Auto op zijn kant bij aanrijding tussen personenauto's op de Kilweg

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Donderdag 8 november 2018) rond kwart voor acht zijn de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een ongeval op de Kilweg. Politie, brandweer en twee ambulances werden opgeroepen voor een aanrijding onderaan de oprit A29 richting Rotterdam. Twee personenauto’s kwamen met elkaar in botsing waarna één van de voertuigen op zijn zijkant terecht kwam.

De op- en afrit werden afgesloten voor de afhandeling van het ongeval. De brandweer kwam ter plaatse vanwege een mogelijke beknelling, maar bij aankomst bleek de persoon al uit het omgeslagen voertuig te zijn. Het Mobiel Medisch Team (trauma arts) was eveneens per auto met spoed gealarmeerd, maar dit team is afgemeld en niet meer ter plaatse geweest. Eén of mogelijk twee personen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding

Eén van de auto’s raakte de andere auto in de flank op het kruispunt onderaan de oprit. Deze auto raakte zwaar beschadigd aan die zijde. Het ongeval zorgde voor een flinke verkeersdrukte op en rond de Kilweg. Behalve de op- en afrit werd ook de Kilweg vanuit Barendrecht centrum richting Carnisselande afgesloten. Politie, handhavers van de gemeente Barendrecht en vrijwillige verkeersregelaars werkte hiervoor samen. Een bergingsbedrijf heeft de omgeslagen auto weer op vier wielen gezet en, samen met de andere betrokken auto, afgevoerd. De weg kon rond negen uur weer worden vrijgegeven voor al het verkeer.

De politie heeft met betrokkenen en getuigen gesproken om hun verklaringen op te nemen. De oorzaak van het ongeval is niet bekend gemaakt.

« | »