Politieauto (Centrum Barendrecht)

BARENDRECHT – Een 19-jarige Rotterdammer stond afgelopen donderdag voor de rechter omdat hij hoofdverdachte is in een liquidatiezaak in Rotterdam. In december 2017 kwamen twee mannen van 25 en 26 jaar om het leven bij een schietincident aan de Rhijnauwensingel in Rotterdam Beverwaard.

De officieren van justitie hebben tegen hem 30 jaar celstraf geëist. Hij was 17/18 jaar ten tijde van de strafbare feiten.

Verdenkingen

Naast de liquidatie in Rotterdam stond de verdachte ook voor andere strafbare feiten terecht. Zo maakte hij zich volgens het OM schuldig aan een overval op medewerkers van Domino’s Pizza aan de Kerstendijk in Rotterdam IJsselmonde in april 2017. Hij wordt ook verdacht van heling van een auto eind november 2017 en was hij betrokken bij een winkeldiefstal in Barendrecht, december 2017.

Liquidatieonderzoek

Na een anonieme tip werd in een woning het automatische wapen gevonden dat gebruikt werd bij de liquidatie. In die woning was ook de hoofdverdachte aanwezig. Hij werd direct aangehouden. Uit camerabeelden en getuigenverklaringen komt naar voren dat het gaat om een vooropgezet plan. De auto en het automatische wapen met munitie kregen ze van hun opdrachtgever.

Het motief voor de moord lag mogelijk in een ripdeal, aldus het OM: Elk zouden 15.000 euro verdienen als ze de liquidatie hadden voltooid. De verdachten hadden het gemunt op één van de slachtoffers. Dat er nog een tweede persoon in de auto zat, heeft de verdachte er niet van weerhouden om te schieten. De hoofdverdachte heeft in deze zaak een bekennende verklaring afgelegd. Hij was de schutter die vanuit de auto het vuur opende op de auto van de slachtoffers, zo stelt het OM.

« | »