Motorrijder klapt vol in zijkant van bestelbusje op de Henry Dunantlaan

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanochtend (Vrijdag 9 november 2018) om half acht heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Henry Dunantlaan. Bij de inrit van het parkeerterrein van de ABN Amro klapte een motorrijder in de zijkant van een afslaand bestelbusje. De man die op de motor reed is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Naar verluidt zou het letsel, gezien de situatie, meevallen.

De politie heeft op locatie uitgebreid onderzoek gedaan. De Henry Dunantlaan is hiervoor tot 10:00 uur afgesloten geweest tussen de 1e Barendrechtseweg en de Boerhaavelaan. De motor is uiteindelijk door een politie takel meegenomen voor eventueel verder onderzoek.

Bestelbusje

Het ongeval gebeurde vanochtend (Vrijdag 9 november 2018) toen het bestelbusje, komend vanaf de Boerhaavelaan, wilde afslaan naar de parkeerplaats bij de ABN Amro. De motorrijder kwam vanaf het verkeerskruispunt bij de 1e Barendrechtseweg en reed richting de Boerhaavelaan. De bestuurders hebben elkaar niet op tijd gezien. De verkeersongevallen specialisten van de politie hebben alle sporen vastgelegd, waaronder de rijweg en het remspoor van de motorrijder.

Verkeersdrukte

De afsluiting zorgde voor een behoorlijke verkeersdrukte op de toegangswegen van Barendrecht en in het centrum. De 1e Barendrechtseweg stond vanochtend (Vrijdag 9 november 2018) zo vol dat er als spoedmaatregel een aanpassing is gemaakt aan de afstelling van de verkeerslichten thv het gemeentehuisplein, hierdoor kreeg verkeer vanaf de 1e Barendrechtseweg langer groen licht. Op de Dierensteinweg stond het verkeer vast tot aan de op/afrit en vanuit Rotterdam stond er ook file op de 1e Barendrechtseweg.

Tijdens de afhandeling van het incident vond er op het kruispunt van de 1e Barendrechtseweg nog een kleine aanrijding plaats: Een personenauto botste achterop een andere personenauto. De schade viel mee, betrokkenen hebben de botsing even verderop afgehandeld.

 
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »