10 auto's, €35.000, pepperspray en ploertendoders in beslag genomen bij politiecontrole Vrijenburgweg

BARENDRECHT – [Foto’s] Zaterdag hebben de wijkagenten van Barendrecht gezamenlijk een ANPR controle gehouden aan de Vrijenburgweg, op de grens van Barendrecht met Rotterdam. Tijdens de controle werden de kentekenplaten van passerende voertuigen automatisch gecontroleerd op verdachte zaken.

Voor de actie werd samengewerkt met de Belastingdienst. De Belastingdienst heeft van 10 automobilisten de auto in beslag moeten nemen omdat deze personen hun belastingschuld niet konden betalen. Daarnaast werd er voor €34.833 aan openstaande belastingschuld op locatie voldaan.

Politiecontrole

Voertuigen die op basis van hun kenteken een ‘HIT’ (aandachtspunt) opleverde werden door motoragenten apart genomen op het parkeerterrein aan de Vrijenburgweg. Agenten hebben hier verspreid over de dag 47 voertuigen en de inzittenden gecontroleerd. De politie constateerde 27 overtredingen met een totaal boetebedrag van rond de €5.100. Deze boetes werden echter niet uitgeschreven omdat de politie nog steeds actie voert voor een betere CAO. De bestuurders ontvingen een waarschuwing. Een viertal ‘signaleringen’, ter waarde van €1.950, werden ook niet geind vanwege de CAO actie.

Wel raakte één bestuurder zijn rijbewijs kwijt en kwam er één voertuig met een valse kentekenplaat in de controle terecht. Eén van de voertuigen bleek niet eens een kentekenplaat aan de voorzijde van de auto te hebben.

Ploertendoders en pepperspray

Tijdens de controle van een voertuig uit Roemenië troffen agenten twee ploertendoders aan in de auto. De slagwapens zijn in beslag genomen. Ook werd er bij de controle een busje pepperspray aangetroffen en in beslag genomen.

De controle moest halverwege de middag kort worden onderbroken vanwege een beroving in Park Buitenoord. Agenten hebben hier mee gezocht naar de verdachte van de beroving met een mes. De beroving is nog in onderzoek bij de recherche.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »