Brandweer rukt binnen 24 uur twee keer uit voor kortsluiting aan Schipmolen en Wilhelminastraat

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer van Barendrecht is in de afgelopen 24 uur twee keer uitgerukt voor een melding van een (mogelijke) brand in een woning. In beide gevallen was er sprake van kortsluiting.

Aan de Schipmolen betrof het kortsluiting in de meterkast. Aan de Wilhelminastraat trof de brandweer gisteravond (Zaterdag 11 augustus 2018) rook aan in een woning waar kortsluiting was ontstaan in een dimmer van een lamp.

Schipmolen

Drie brandweervoertuigen rukten vanochtend (Zondag 12 augustus 2018) vlak voor het middaguur met spoed uit voor een melding van een brand aan de Schipmolen. In de woning hoorden de bewoners knetterend geluid uit de meterkast komen. De brandweer heeft een onderzoek ingesteld en de situatie veilig gesteld. Het  elektriciteitsbedrijf is ter plaatse gekomen om het probleem op te lossen. Er was geen sprake van brand.

Wilhelminastraat

Gisteravond werd de brandweer rond half zeven gealarmeerd om een onderzoek in te stellen in de woning. Buren hoorden de brandmelder afgaan en ze roken een brandlucht. Bij aankomst van de brandweer bleek er sprake van rookontwikkeling in de woning. Deze werd veroorzaakt door kortsluiting in de dimmer van een lamp (foto onderaan). Brandweerlieden hebben de woning geventileerd. “Dankzij rookmelders erger voorkomen!“, aldus de brandweer.

Foto’s

« | »