Glasplaats valt tijdens stormachtig weer van gevel aan de Eikenwede

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is vanavond (Vrijdag 10 augustus 2018) rond half acht één maal uitgerukt voor een melding van een stormschade in Barendrecht. Bewoners van het complex ‘Eikenwede’ hadden de brandweer gebeld nadat er een glasplaat van de gevel op de 3e verdieping naar beneden was gevallen.

De 2,5 meter brede glasplaat spatte op de stoep voor de brievenbussen in duizenden stukjes uiteen. Niemand raakte gewond, wel werden een aantal auto’s geraakt door het rondvliegende glas. De brandweer heeft het stukje stoep afgezet met lint en het glas bij elkaar geveegd.

Bewoners vreesden dat er mogelijk nog een glasplaat naar beneden zou kunnen vallen. Ze gaan er vanuit dat een combinatie van de warmte van afgelopen weken en de plotselinge harde wind va vanavond (Vrijdag 10 augustus 2018) ervoor zorgden dat de plaat naar beneden kwam.

De gemeente trof eerder vandaag (Vrijdag 10 augustus 2018) maatregelen om ondernemers aan het Onderlangs te helpen hun winkels te beschermen tegen hevige regenval. De voorspelde hoeveelheid regen bleef vandaag (Vrijdag 10 augustus 2018) echter uit.

« | »