Paard met brandweerkraan uit sloot van Kooiwalbos gered

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer van Barendrecht is vanavond (Maandag 30 juli 2018) rond kwart over zeven in actie gekomen voor een melding van een paard te water in het Kooiwalbos. Bij de manege werd al enige tijd zelf gepoogd om het te water geraakte paard op de kant te krijgen, toen dit niet lukte is de brandweer om assistentie gevraagd.

De brandweer van Barendrecht kreeg het dier ook niet op de kant en schakelde de brandweer uit Vlaardingen in. De twee brandweervoertuigen kwamen rond 20:00 uur ter plaatse met een ‘paardenbroek’ en een kraan achterop het brandweervoertuig.

Paardenbroek

Terwijl het paard rustig werd gehouden door de brandweerlieden en mensen van de manege, kreeg het dier de ‘paardenbroek’ aan: voorzichtig werden er banden om het paard gelegd waarna deze aan de kraan kon worden bevestigd. Met een beetje hulp van de kraan kreeg het dier al snel weer vaste grond onder zijn voeten. Met enige kracht heeft het paard zichzelf uit de banden weten te werken, het dier is opgevangen door mensen van de manege.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »