Tientallen fietszadels met mes bewerkt op station Barendrecht

BARENDRECHT – Reizigers die vandaag (Zondag 29 juli 2018) hun fiets bij station Barendrecht hadden gestald hebben daar mogelijk een vernield zadel aan overgehouden.

Reizigster Robin trof haar fiets aan het eind van de vanmiddag (Zondag 29 juli 2018) (18:00 uur) aan met een snee in het zadel. Fietsen die om haar heen stonden hadden ook allemaal een snee in het zadel. Dat was ‘s ochtends rond 11:30 uur, toen de fiets er werd gestald, nog niet het geval.

Zadels vernield

Aan het begin van de avond stonden er nog zo’n 30 fietsen in de openbare stalling aan de Stationsweg waarbij, ogenschijnlijk met een mes, het zadel is vernield. Hoewel de fietsenstalling niet (meer) vol stond, waren de beschadigde zadels in bijna iedere rij te vinden. Het lijkt er dan ook op dat iemand er nog behoorlijk wat tijd in heeft gestoken om de fietsen te vernielen.

Bij de fietsenstalling staan 2 camera’s van de politie, maar het is vooralsnog niet bekend of de beelden hiervan zullen worden bekeken (is vermoedelijk eerst een aangifte voor nodig).

Hoewel een aantal van de aangetroffen schades mogelijk ‘gewoon ouderdom’ van de fiets betrof was bij een groot aantal duidelijk te zien dat er met een scherp voorwerp in was gestoken. De meeste vernielde fietsen uit de artikelfoto (bovenaan) stonden met twee of zelfs drie sloten vast.

« | »