Asbestdumping bij parkeerplaats Havenspoorpad: Vier zakken met asbestverdacht materiaal

BARENDRECHT – [Foto’s] Een boswachter van Staatsbosbeheer heeft vanochtend (Vrijdag 3 augustus 2018) naar aanleiding van een melding een asbestdumping aangetroffen in het Zuidelijk Randpark. Bij de parkeerplaats langs het Havenspoorpad werden 4 zakken met asbestverdacht materiaal aangetroffen.

Twee van de zakken lagen open waardoor het materiaal zichtbaar was (grijzige stukken met vezels, lijkend op stukgeslagen buizen en platen).

Dumping

Boswachter Joyce: “Zodra er dumpingen zijn met asbestverdacht materiaal moet hiervoor een gecertificeerd bedrijf komen. Deze moeten vast stellen of het daadwerkelijk asbest is en zo ja, dan moet het verwijderd en/of gesaneerd worden. Tot de komst van het bedrijf, hebben wij het gebied veilig gesteld door er een lint te spannen. ” De verdachte zakken zijn door het erkende bedrijf speciaal verpakt en direct afgevoerd.

Mocht iemand iets gezien hebben van de dumping en/of iets denken te herkennen aan de hand van de foto’s, dan kan dat bij Staatsbosbeheer worden gemeld via telefoonnummer 010 2981010.

Asbest gratis inleveren

Het opruimen van asbestdumpingen kost natuurorganisaties geld, terwijl het asbestmateriaal onder bepaalde voorwaarden gratis kan worden ingeleverd bij de gemeente. Asbesthoudend materiaal kan (mits goed ingepakt) gratis ingeleverd mag worden bij het afvalaanbiedstation. Het verwijderen van asbest bevattend materiaal is aan strenge regels gebonden, maar in een beperkt aantal gevallen mag u dit wel zelf doen (meer info)

« | »