Brandmelding Borgstede veroorzaakt door rook uit magnetron, 14 bewoners korte tijd geëvacueerd

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is vanochtend (Donderdag 8 februari 2018) om tien over acht met meerdere voertuigen uitgerukt voor een brand in Borgstede aan de Marjoleinlaan. Het begon om 8:08 uur met een automatisch brandalarm, maar dit werd al snel opgeschaald (8:10 uur) naar een daadwerkelijke brandmelding.

Uit een woning in Borgstede kwam een flinke hoeveelheid rook. Dit bleek te worden veroorzaakt door een magnetron die al te lang aan stond.

Zorgcentrum

In totaal zijn 14 direct omwonenden geëvacueerd en opgevangen in de hal van Borgstede. Ambulancepersoneel is ter plaatse geweest, maar niemand is gewond geraakt bij het incident.

De rookontwikkeling ontstond door een magnetron, een maaltijd bleek hier te lang in te hebben gestaan. Voor zover bekend gaat het om een woning van het zelfstandigheidstrainingstraject waar vooral jongeren wonen en niet om een ouderenwoning.

Terug naar woning

De officier van dienst bevolkingszorg is vanuit de gemeente Barendrecht ter plaatse geweest om de geëvacueerde bewoners te ondersteunen. Nadat de brandweer de kamers en gangen had geventileerd mochten bewoners rond 9:00 uur weer terug naar hun woningen.

Zie ook: Samenwerking voor brandveiligheid in Borgstede: “Veiligheid van senioren waarborgen”
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »