Politiehelikopter

BARENDRECHT – [Update + Update 2] Voor een aantal inwoners van Barendrecht was het een onrustig begin van de avond. De politiehelikopter heeft lange tijd over voornamelijk Carnisselande/Smitshoek/Rhoon gevlogen voor een zoektocht naar 2 mannen die worden verdacht van een beroving. De helikopter kwam om tien voor negen boven Barendrecht vliegen en maakte grote cirkels, ook over het oude centrum. Al snel werd de cirkel kleiner en was dit boven Smitshoek/Portland.

Even na half tien verliet de helikopter het luchtruim boven Barendrecht. De reden van de helikopterinzet werd pas tegen het eind van de inzet duidelijk. Via Twitter en Facebook vroegen vele mensen zich af waarom de helikopter bleef rondvliegen.

De politie is op zoek naar 2 mannen met het volgende signalement:

  • Ong 20 jaar
  • 1,80 lang
  • Normaal postuur
  • Eén met stoppelbaard
  • Zwarte jas met bontkraag
  • De ander een zwarte jas met capuchon

De mannen hebben een oranje Rabobank fiets meegenomen en een tas. De inhoud van deze tas is niet bekend. Mocht u rond de genoemde tijdstippen iets gezien hebben dat van belang kan zijn voor de politie, meld dit dan telefonisch via 0900-8844.

Gisteravond (24 oktober) was er eveneens een inzet met de politiehelikopter boven Barendrecht, deze zoektocht resulteerde in een aanhouding van een verdachte door politie eenheden op de grond.

Update 26 oktober 8:30

De beroving vond gisteravond (Donderdag 24 oktober 2013) plaats aan de Heulweg in Barendrecht (Smitshoek), dit is één van de weinige wegen die wel tot Barendrecht behoort, maar net aan de noordelijke kant van de A15 ligt. Via de tunnel waar deze weg op aan sluit kom je terecht in Smitshoek. Volgens de politie zijn de daders vanaf daar gevlucht naar Portland (Rhoon).

Update 26 oktober 18:00

Bij de beroving is een 19-jarige vrouw van haar telefoon, tas en fiets beroofd op de Heulweg. De twee verdachten zijn gevlucht. De vrouw fietste in de tunnel toen ze door twee lichtgetinte jongemannen werd tegengehouden. De mannen rukten de tas en mobiele telefoon uit de handen van hun slachtoffer, om er vervolgens op haar fiets vandoor te gaan.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen om zich te melden. Heeft u de mannen, die beiden rond de 20 jaar oud waren en een zwarte jas droegen, gezien? Mogelijk reden zij op de fiets van het slachtoffer, een oranje damesfiets met wit rek aan het stuur en het opschrift “Rabobank”. De tas die de mannen stalen was een beige schoudertas. Als u informatie heeft kunt u bellen met 0900-8844 of via M. een anonieme tip geven (0800-7000).

« | »