Politiehelikopter

BARENDRECHT – De politie heeft vanavond (Donderdag 24 oktober 2013) een man kunnen aanhouden na een zoektocht in de Havenbuurt. Omstreeks half zeven vanavond (Donderdag 24 oktober 2013) maakte de politie bekend op zoek te zijn naar een negroide man met fors postuur, in een grijs vest en hij zou ouder dan 25 jaar zijn.

Meerdere eenheden van de politie zochten de Havenbuurt af, de man was voor het laatst gezien aan de Boelehaven. Rond dit deel van de wijk stonden politieauto’s tactisch opgesteld om de man te zien als hij de wijk uit zou willen vluchten. Om tien voor zeven kwam ook de politiehelikopter mee zoeken naar de man. Nadat de helikopter twee cirkels boven de wijk had gemaakt kwam de politie die stond te posten bij de Boelehaven in actie. De eenheden gingen naar de andere kant van de Havenbuurt, richting de Smithaven.

Aan de Smitshaven is rond zeven uur een verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het lijkt er sterk op dat de politiehelikopter een belangrijke rol heeft gespeeld bij het opsporen van de verdachte, maar dit is onbevestigd. De situatie ter plaatse leek erop te wijzen dat de man zich verschuilde in de tuin is van een woning aan de Smitshaven, maar ook deze informatie is onbevestigd. De verdachte is afgevoerd naar het politiebureau waarna alle eenheden, waaronder ook agenten op de fiets, vertrokken zijn vanaf de locatie.

« | »