Auto schuift over vangrail Carnisser Baan en komt in botsing met pilaar viaduct Vrijenburg

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Een automobilist is vanmiddag (Zaterdag 11 november 2017) even voor twaalven met zijn auto tegen een pilaar naast de Carnisser Baan gebotst. Politie, ambulance en brandweer werden met spoed gealarmeerd. De inzet van de brandweer voor een mogelijke beknelling bleek niet nodig, de man schold vervolgens wel het ambulancepersoneel uit.

De brandweer was niet meer nodig omdat er geen sprake was van een beknelling, wel hebben ze het voertuig gecontroleerd omdat deze instabiel op de vangrail hing.

Over de vangrail

Het ongeval gebeurde toen de automobilist (enige inzittende) vanaf Barendrecht richting Rhoon over de Carnisser Baan reed. Vlak voor het tramviaduct is de man door onbekende oorzaak de middenberm ingereden, vlak daarna begon de vangrail (zie foto’s onderaan). De auto is het schuin oplopende deel van de vangrail op ‘gegleden’, vervolgens bij de splitsing van de vangrail weer met zijn wielen óp de vangrail gekomen en daarna met nog een behoorlijke snelheid (schuin) tegen de pilaar van het viaduct gebotst. Het dak raakte daardoor volledig ingedeukt.

Ziekenhuis

De bestuurder kwam agressief en verward over, naast wilde armbewegingen schold hij hulpverleners uit en verzette hij zich tegen de geboden hulp. Hij gaf aan alleen hoofdpijn te hebben. De man kon al snel met enige dwingende hulp de ambulance in worden geholpen, hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Er waren uiteindelijk twee bergingsvoertuigen nodig om de zwaar beschadigde auto af te voeren. Tijdens de afhandeling van het incident is de Carnisser Baan richting Rhoon afgesloten geweest.
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »