Ruit vernield bij poging woninginbraak Willem-Alexanderplantsoen: Dader vlucht via sloot

BARENDRECHT – [Foto’s] De politie is vanmiddag (Vrijdag 27 oktober 2017) druk geweest met het zoeken naar een gevluchte woninginbreker aan het Willem-Alexanderplantsoen. Om 14:40 uur gaf de politie via Burgernet aan op zoek te zijn naar een ‘kletsnatte man’. Niet veel later werd bekend dat het om een verdachte van een woninginbraak aan het Willem-Alexanderplantsoen ging. Het huis werd volledig overhoop gehaald.

Hier bleek bij een woning een ruit aan de voorzijde te zijn vernield. Nadat de inbraakpoging werd ontdekt is de man via de sloot achter de woning op de vlucht geslagen. Afgezien van dat hij nat moet zijn geweest, heeft de politie geen verder signalement van de man.

Zoekactie

Politieagenten zijn met een bootje dezelfde kant op gepeddeld, andere eenheden hebben de wijk direct ‘afgesloten’ om de verdachte in te sluiten. Ondertussen was ook een hondengeleider ter plaatse gekomen om de tuin te doorzoeken waar de inbreker naartoe was gevlucht. Het betrof een grote tuin van een woning aan de Ziedewijdsedijk.

Om 15:00 uur sloot ook de politiehelikopter zich aan bij de zoekactie. De helikopter cirkelde rond boven de tuinen van de woningen in de directe omgeving. De politiehond ving op een bepaald moment een sterk spoor op, maar kon deze niet volgen. Na verloop van tijd is de zoekactie afgebroken en is de verdachte uiteindelijk niet meer aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.

27 oktober: 1 dag niet

Vandaag vindt de derde landelijke actiedag tegen woninginbraken plaats. “Tijdens 1DagNiet roepen we samen met jou inbrekers een halt toe. Met steun van politie en overheden. Eén dag geen woninginbraken: #1dagniet“, aldus de initiatiefnemers van 1 Dag Niet: “Opnieuw streven de initiatiefnemers Jelly Knoll, Patrick Fluyt en Tim Roskam met wijkbewoners, wijkagenten, bedrijven, overheden en instellingen naar een inbraakloze dag.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »