Voetganger ernstig gewond geraakt bij aanrijding met auto op de Buitenlandse baan

BARENDRECHT – [Foto’s] Een (jonge)man is vanochtend (Vrijdag 27 oktober 2017) ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Buitenlandse Baan. De hulpdiensten werd om half acht vanochtend (Vrijdag 27 oktober 2017) met spoed gealarmeerd, waaronder ook een arts die per traumahelikopter ter plaatse kwam. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de bushalte bij de Bark.

Een automobilist raakte de voetganger vlakbij het zebrapad van de bushalte ‘Park Buitenoord’. Gezien de schade aan de voorruit van de auto is dit een flinke klap geweest. Het slachtoffer lag op het naastgelegen fietspad waar hij werd behandeld door ambulancepersoneel en de arts. Het slachtoffer is vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Update 13:40: Het slachtoffer is een 18-jarige man uit Barendrecht. Hij is zwaargewond geraakt, zo laat de politie weten: “In het ziekenhuis bleek dat de voetganger in ieder geval een gebroken been heeft en er vindt nog onderzoek plaats naar eventueel hersen- en nekletsel.” Achter het stuur van de auto zat een 21-jarige man uit Barendrecht. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek, aldus de politie. (Update 14:28: De bestuurder laat aan BarendrechtNU weten dat hij niet is meegenomen naar het politiebureau; Update 16:40: De politie heeft het persbericht over het incident aangepast na vragen hierover door BarendrechtNU [dat de bestuurder is meegenomen naar het politiebureau is weggehaald].).

Onderzoek

De Buitenlandse Baan is tot tien uur vanochtend (Vrijdag 27 oktober 2017) afgesloten geweest voor politie onderzoek. Verkeersregelaars Barendrecht heeft hier met een vrijwilliger geholpen bij de afzetting/omleiding. Agenten van de verkeersongevallenanalyse (VOA) hebben het incident onderzocht omdat er (mogelijk) sprake is van ernstig letsel. Een jongetje die met zijn fiets op het naastgelegen fietspad reed was getuige van het ongeval, hij verklaarde aan de politie dat de voetganger schuin over stak van/naar de bushalte.

Ter info (omdat er vragen komen over waarom mensen de traumaheli niet hebben gehoord): De traumahelikopter is buiten de bebouwde kom geland (thv de Dierensteinweg/vd Valk). De trauma-arts is vanaf daar door de politie per auto naar de incidentlocatie gebracht.

Tweede ongeval

Vanwege de afsluiting moest het auto- en busverkeer omkeren bij de Bark. Veel automobilisten kozen er echter voor om de wijk in te rijden. In één geval ging dat niet goed: een automobilist zag een fietser over het hoofd en kwam in botsing. Agenten zijn direct poolshoogte gaan nemen. Ondanks de flinke klap bleek het letsel mee te vallen, de fiets raakte wel beschadigd. De bestuurster van de auto en mevrouw van de fiets hebben het ongeval onderling afgehandeld.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »