Politieauto in Carnisselande

BARENDRECHT – Een 14-jarige jongen uit Barendrecht is gistermiddag (Vrijdag 13 oktober 2017) het slachtoffer geworden van een poging tot straatroof, zo laat zijn moeder aan BarendrechtNU weten: “Mijn zoon is gisteren (Vrijdag 13 oktober 2017) slachtoffer geweest van wat wellicht onschuldig lijkt maar wat ik toch betitel als straatroof

De jongen fietste gisteren (Vrijdag 13 oktober 2017) rond 16:05 uur over de Voordijk ter hoogte van het Riederpark toen hij werd aangesproken door een jongen van rond de 16 jaar. De 16-jarige vroeg de weg naar de KFC, maar bleek eigenlijk alleen geïnteresseerd in het geld van de jongen die hij aansprak.

Intimidatie

De 14-jarige jongen was onderweg naar huis toen de 16-jarige jongen hem aansprak. “Ik ben gestopt en heb de jongen uitgelegd hoe hij moest fietsen“, zo vertelt het slachtoffer. Vervolgens maakte het gesprek een intimiderende wending: de 16-jarige gaf aan geen geld te hebben en vroeg geld aan de 14-jarige. Hij gaf daarop aan geen geld te hebben. Hierop zei de 16-jarige: “Dus als ik in je rugzak kijk, vind ik geen geld?

2 euro

Het slachtoffer zag vervolgens dat twee andere jongens zich hadden aangesloten bij de 16-jarige. Het slachtoffer heeft hierop zijn portemonnee gepakt waarna de 16-jarige er 2 euro uit pakte. Op dat moment kwam er echter een man voorbij lopen die vroeg of alles wel in orde was, daarop stopte de 16-jarige de 2 euro weer terug in de portemonnee. Na zijn brutale actie riep hij richting de man dat er niks aan de hand was.

De man gaf aan dat hij de politie ging bellen, zo hoorde het slachtoffer. De drie jongens zijn toen weggefietst over de Voordijk in de richting van Smitshoek.

Signalement

Het 14-jarige slachtoffer heeft door de intimiderende houding van de drie jongens geen goed signalement. Hij heeft tijdens het gesprek veelal naar de grond gekeken, daardoor is het niet bekend wat voor kleding ze droegen. Het gaat om 3 Nederlandse jongens met een migratie-achtergrond van rond de 16-jaar. Er is aangifte gedaan bij de politie van het incident.

Foto: Archieffoto van een politieauto

« | »