Waterlekkage door gesprongen leiding in plafond van kleedkamer Sporthal de Driesprong

BARENDRECHT – [Foto’s] In sporthal de Driesprong aan de Marijkesingel is vanochtend (Vrijdag 13 oktober 2017) een waterleiding gesprongen in één van de kleedkamers. Leerlingen van CBS de Ark waren op dat moment bezig met een gymles in de zaal.

Een leerkracht heeft direct de brandweer ingeschakeld. Ook politie en medewerkers van de gemeente zijn ter plaatse gekomen. Het water kwam uit het plafond van kleedkamer 1, behalve in de ruimte zelf liep het water ook de gymzaal in. De kinderen hebben de sporthal hierop verlaten en zijn terug gegaan naar hun school. Er zouden geen kinderen in de kleedkamer zijn geweest toen het lek ontstond, wel lagen er tassen en kleren van de kinderen.

Gesprongen koppeling

De brandweer heeft ter plaatse geholpen bij het veilig stellen van de situatie en het wegwerken van het gelekte water. Een leiding in het plafond bleek flink veel water de kleedkamer in te spuiten. Een aantal plafondplaten is weggehaald vanwege de waterschade. Medewerkers van de gemeente Barendrecht zijn gelijk aan het werk gegaan om de veroorzaakte schade te herstellen.

Basketbalvereniging CBV Binnenland laat weten dat de wedstrijden die voor morgen (Zaterdag 14 oktober 2017) gepland staan gewoon doorgaan. Kleedkamer 1 én 2 zullen echter nog wel even onbruikbaar zijn.

Update: De gemeente publiceerde vanochtend (Vrijdag 13 oktober 2017) (tegelijkertijd met de lekkage) de volgende brief waarin wordt aangekondigd meer geld vrij te maken voor het onderhoud van gebouwen van de gemeente. De Driesprong wordt hierin specifiek benoemd:
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »