Politieauto

BARENDRECHT – Gisteravond (Zondag 8 oktober 2017) heeft er rond half acht een straatroof plaatsgevonden op de Vrijenburgweg. Een 20-jarige man uit Barendrecht werd beroofd van zijn portemonnee en telefoon. Het slachtoffer kreeg hierbij klappen van de straatrover(s).

Het drietal daders ging er na de beroving te voet vandoor in de richting van Rotterdam. Er zijn tot op heden nog geen aanhoudingen verricht.

Signalement

De politie maakte gisteravond (Zondag 8 oktober 2017) via een oproep het volgende signalement bekend: “Beroving door 3 mannen, ca 1.90m, 18 jaar, 2 in een blauw jack, 1 in een zwart jack, weg richting Rotterdam. Info bel 112“. Meerdere omwonenden en passanten gaven aan een drietal jongens te hebben gezien, soms korter, soms met een iets ander signalement.

Uit navraag bij de politie blijkt echter dat ze niet meer details mogen vrijgeven over het signalement van de daders: “Buiten heterdaad mogen wij geen signalementen geven. Vanuit de regelgeving waar wij ons aan moeten houden geldt dat we in heterdaad voor het vinden van verdachten een signalement mogen verspreiden. Buiten heterdaad wordt het opsporingscommunicatie en dan moet er een besluit van het OM aan vooraf gaan“, aldus de politie. (Ben/ken je het slachtoffer; het signalement is alsnog welkom via het tipformulier)

Tips

Iedereen die de verdachten mogelijk heeft gezien wordt alsnog verzocht contact op te nemen met de politie: “Als mensen denken iets gezien te hebben, graag! Liever te veel info dan te weinig“, aldus de woordvoerder van de politie. Het doorgeven van informatie kan via 0900-8844 (het ‘geen spoed’-nummer van de politie).

« | »