Politieauto (Centrum Barendrecht)

BARENDRECHT – De politie heeft gisteren (Zondag 1 oktober 2017) drie jongens aangehouden voor de diefstal van een fiets aan ‘t Vlak. De fiets (van het merk Cortina) stond op slot en was van een 8-jarige jongen uit Barendrecht, hij schakelde na de diefstal zijn ouders in.

De moeder van het 8-jarige jongetje: “Na rondrijden heeft mijn man de fiets gespot en de politie ingelicht via 112. Hij is de jongens blijven volgen“. De politie is vervolgens direct in actie gekomen en kon de drie jongens aanhouden in de Dorpsstraat vlakbij de kerk aan de Dudokdreef.

‘Bekende van de politie’

Hoewel de jonge dieven pas 12, 13 en 14 jaar oud zijn, was één van hen al een bekende van de politie, zo laat de moeder van het slachtoffer weten die aanwezig was bij de aanhouding door de politie. Alle drie de jongens komen uit Rotterdam (Charlois) en bleken op een soortgelijke Cortina fiets te rijden.

De ouders zijn de politie dankbaar voor hun snelle inzet: “En dat mag ook eens gezegd, zeer vlotte en adequate actie van de politie. Zelfde avond aangifte helemaal rond gemaakt. Complimenten!

UPDATE 3 OKT: De gestolen fiets kan morgen (Dinsdag 3 oktober 2017) weer worden opgehaald door het slachtoffer. Ook de twee andere fietsen bleken gestolen te zijn. De eigenaar van één van deze andere fietsen heeft zich gemeld bij de politie en kan de fiets binnenkort ophalen.

« | »