Fietsdiefstal voorkomen dankzij leerkracht van basisschool de Zeppelin, juf Pascal in het zonnetje gezet

BARENDRECHT – Gisterenmiddag vond er rond 14:00 uur een poging tot diefstal van een fiets plaats bij basisschool de Zeppelin. Drie jongens in de leeftijd van 13-14 jaar waren met iets aan het rommelen bij de fietsenrekken. Juf Pascal van de Zeppelin zag het gebeuren en wist de diefstal te voorkomen, het drietal ging er vervolgens vandoor.

De juf is vandaag (Dinsdag 3 oktober 2017) in het zonnetje gezet door onderwijsgroep OZHW, waar de Zeppelin onderdeel van is. Ze ontving van het bestuur een bos bloemen.

Fiets van leerling

Frans de Leeuw, directeur van de Zeppelin: “Juf Pascal kwam langs de boveningang van de school naar het gebouw van de Zeppelin. Daar en onder de onderdoorgang van De Waterpoort staan altijd veel fietsen van onze kinderen, maar ook van bezoekende leerlingen van het Daltonlyceum. De juf zag drie jongens bij de fietsen scharrelen en zag dat er één een slotkabel los had gemaakt. Ze vroeg: “kan ik jullie helpen?’ en toen gingen ze er vandoor.

De fiets bleek van één van de leerlingen van de Zeppelin te zijn. Deze stond vast aan het fietsenrek met zowel een ring- als kabelslot. Directeur Frans de Leeuw is na het voorval de wijk ingegaan om te kijken of hij de jongens nog kon vinden. Hij trof de jongens niet meer aan. Het gaat om drie jongens in de leeftijd van 13-14 jaar, licht getint en één van hen droeg rode schoenen. Ze hebben de kabel van het fietsslot meegenomen.

De politie is niet ingeschakeld omdat we in wezen weinig concreets te melden hebben: de fiets was niet weg, de daders wel. Het enige wat weg is is de kabel waarmee de fiets vastgezet was, die hebben ze meegenomen“, aldus de directeur.

« | »