14 en 15-jarigen aangehouden op de Binnenlandse Baan voor fietsendiefstal

BARENDRECHT – [Foto’s] De politie heeft gisteravond (Zondag 20 augustus 2017) drie minderjarigen aangehouden op de Binnenlandse Baan. De jongens worden verdacht van het stelen van een fiets van iemands oprit. Het gaat om twee Rotterdammers van 14 jaar en een 15-jarige uit Capelle aan den IJssel.

Na een achtervolging werden de drie tot stilstand gedwongen op het fietspad bij het gemeentehuisplein. Naast de gestolen fiets zijn nog twee fietsen door de politie meegenomen. Voor zover te zien had geen van deze fietsen een slot.

Gestolen fiets

Een agent in vrije tijd kreeg gisteren (Zondag 20 augustus 2017) te horen dat er vanaf een oprit een fiets was gestolen. De man zette de achtervolging in en belde ondertussen de meldkamer. Drie politiewagens schoten hem vervolgens te hulp bij de achtervolging

Eén van de jongens bleek op de gestolen fiets te rijden. Het drietal weigerde vragen te beantwoorden van de agenten. Ze zijn één voor één gefouilleerd en vervolgens overgebracht naar het politiebureau in Spijkenisse. Er wordt onderzocht of de andere twee fietsen ook van diefstal afkomstig zijn.

« | »