Storing in spoortunnel van station Barendrecht: Inchecken nog niet mogelijk

BARENDRECHT – Afgelopen nacht heeft er diefstal van koper plaatsgevonden op het spoor bij Barendrecht. Spoorbeheerder ProRail laat weten dat de diefstal heeft plaatsgevonden in de spoortunnel van Barendrecht en dat hierdoor schade is ontstaan.

Het treinverkeer werd rond 5:15 uur vanochtend (Dinsdag 22 augustus 2017) stilgelegd. Er reden geen treinen tussen Rotterdam Lombardijen en Zwijndrecht. Om kwart voor zes liet ProRail weten dat de schade was hersteld en het treinverkeer kon worden hervat.

Station Barendrecht

De NS gaf aan dat het treinverkeer rond 6:15 uur weer volgens de dienstingang is gaan rijden. Treinen richting Rotterdam vertrekken in ieder geval ook nog het komende uur (7:30 – 8:30) vanaf spoor één, reizigers richting Dordrecht vertrekken vanaf spoor vier.

ProRail: “Incidentbestrijders van ProRail wisten samen met aannemer Strukton het treinverkeer binnen een uur weer provisorisch op te been te krijgen en zorgden er voor dat de reizigers in de spits geen vertraging opliepen. De schade is echter groot. Die kan pas vannacht (Dinsdag 22 augustus 2017) volledig worden hersteld. ProRail heeft aangifte gedaan bij de politie om de schade op de daders te kunnen verhalen.

Artikel foto: Archieffoto van ProRail bij station Barendrecht

« | »