'Beroeps inbreker' aangehouden in schuur langs Middeldijk na zoekactie met politiehelikopter

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De politie heeft vanochtend (Zondag 20 augustus 2017) rond kwart over 7 een inbreker aangehouden aan de Middeldijk. De man was op de vlucht voor de politie en hield zich schuil in een schuur langs de Middeldijk/Sweelincklaan.

Agenten waren al op zoek naar de man vanwege een inbraak eerder vannacht (Zondag 20 augustus 2017) in Zuid-Beijerland. Vanaf daar werd de achtervolging ingezet met o.a. een hondengeleider en de politiehelikopter. De helikopter kwam rond 7:10 uur vanochtend (Zondag 20 augustus 2017) boven Barendrecht vliegen.

Update: Politie: “Via de N217 zag de bestuurder kans om de A29 te bereiken, waar hij in de bocht van de afrit Barendrecht abrupt stopte. Daar sprong hij zijn auto uit om via de bosjes het bedrijventerrein te bereiken. Na een zoekactie werd hij gevonden in een schuur aan de Middeldijk. De 44-jarige Rotterdammer, een bekende van de politie, bleek na onderzoek ook betrokken te zijn geweest bij een andere inbraak in Zuid-Beijerland en een inbraak in Rotterdam. Hij zit nog vast.” (meer)

Jas uit schuur gestolen

Rond zeven uur vanochtend (Zondag 20 augustus 2017) was een groot aantal agenten ter plaatse bij het bedrijventerrein langs de Middelweg en de oprit A29. De verdachte vluchtte vanaf daar richting de Middeldijk, deze is hij nog nét overgekomen waarna hij kon worden aangehouden in een schuur langs de Sweelincklaan. De man had hier eerst nog een jas en broek gestolen met opdruk van het Waterschap (“Dijkwacht”) om ‘onherkenbaar’ verder te kunnen vluchten, maar zover kwam het niet. De man is, enigszins tegenstribbelend, ingerekend en afgevoerd. Agenten hebben ter plaatse nog enkele sporen veilig gesteld.

Net vrij

De politie heeft laten weten dat de man pas recent vrij was gekomen uit de gevangenis, ‘het is een beroepsinbreker waar we de hele nacht al naar op zoek waren‘. Ze vermoeden dat hij zich ook al schuldig had gemaakt aan een bedrijfsinbraak in Rotterdam.

Langs de Middeldijk is één man aangehouden. Volgens agenten ter plaatse was er eerder al een andere man aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Update: Inbraak Zuid-Beijerland

Een update (maandag 21 aug.) door de politie mbt de inbraak en achtervolging:

In de nacht van zaterdag op zondag werd rond 05.00 uur de melding gedaan dat er was ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat in Zuid-Beijerland. Vlakbij de woning was bovendien een personenauto gezien zonder verlichting en kentekenplaten.

Dit voertuig werd korte tijd later opgemerkt door surveillerende agenten op de Oranjestraat. Bij het zien van de politie ging de bestuurder er vandoor. Er ontstond een achtervolging over het Zwartsluisje richting het Buitenom. Via de N217 zag de bestuurder kans om de A29 te bereiken, waar hij in de bocht van de afrit Barendrecht abrupt stopte. Daar sprong hij zijn auto uit om via de bosjes het bedrijventerrein te bereiken.

Na een zoekactie werd hij gevonden in een schuur aan de Middeldijk. De 44-jarige Rotterdammer, een bekende van de politie, bleek na onderzoek ook betrokken te zijn geweest bij een andere inbraak in Zuid-Beijerland en een inbraak in Rotterdam. Hij zit nog vast.
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »