Drie mannen overvallen woning aan de Kraaijenveldleede in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video + Update] Vanmiddag (Vrijdag 20 september 2013) even na half één maakte de politie melding van een woningoverval aan de Kraaijeveldleede. De drie daders waren inmiddels op de vlucht geslagen in de richting van Buitenoord en verder richting het centrum van Barendrecht.

Twee van de daders waren lichtgetint, rond de 20 jaar en droegen zwarte jassen. De derde was een mager persoon met een horizontale streep over de borst. Ze zijn gevlucht op een grijze Gazelle damesfiets in de richting van sportpark De Bongerd/NS Station Barendrecht. De politie is daar twee van de drie verdachten uit het oog verloren. Er wordt daarom nog gezocht naar één negroïde man van 20-22 jaar, donker gekleed zwart leren jack en één Pakistaanse man van 175cm lang, witte bloes en zwart mouwloos jasje.

Kort na de eerste melding van de overval maakte de politie al wel bekend dat één van de daders is aangehouden, hij heeft daarbij een ‘nat pak’ opgelopen. Vermoedelijk is deze verdachte al direct langs de Middeldijk uit de sloot gehaald, maar dit is niet bevestigd.

Terwijl de politie aanwezig was bij de woning voor het onderzoek is ook een motorambulance opgeroepen. Deze is langere tijd gedurende het onderzoek aanwezig geweest. Ondertussen was de politie bezig heel het centrum van Barendrecht uit te kammen, meerdere eenheden hebben constant rondgereden en zijn op strategische plaatsen gaan posten.

Na verloop van tijd kwamen oplettende omstanders vertellen dat ze een tas met de vermoedelijk gestolen spullen hadden aangetroffen achter een container op de parkeerplaats van sportpark de Bongerd. Direct na de tip is de politie gaan kijken of er meer spullen werden aangetroffen, voor zover bekend is dit niet het geval. Het mogelijke bewijs, onder andere een tas, is door de politie meegenomen en zal worden onderzocht.

Volgens RTV Rijnmond heeft het drietal aangebeld bij de woning met de smoes dat ze bloemetjes wilden aanbieden. Nadat de vrouw hier niet op in ging drongen de mannen toch de woning binnen. De aangehouden verdachte zou zijn gepakt met behulp van een politiehond, de hond en zijn trainer zouden toevallig in de buurt zijn geweest.

Update 16:45

De 61-jarige Barendrechtse vrouw die is overvallen in de woning is door de daders bedreigd met een mes. Ze is bij de overval lichtgewond geraakt.

Een hondengeleider van de politie in vrije tijd werd door buurtgenoten gealarmeerd en ging naar de woning. Hij raakte met één van de overvallers in gevecht waarbij de verdachte wist te ontkomen. De agent haalde zijn diensthond uit zijn woning en liet deze het spoor van de verdachte volgen. De diensthond vond de overvaller in een sloot en greep deze in een been. De twee andere daders ontkwamen op een na de overval gestolen bromfiets. Ze dwongen een vrouw deze af te geven. Deze bromfiets troffen agenten kort daarna aan in de omgeving. De politie vraagt getuigen zich te melden op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (Bron: Politie)
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »