Drie gewonden bij aanrijding met bus en gaslek bij werkzaamheden kruispunt 1e Barendrechtseweg

BARENDRECHT – [Foto’s] Aan het eind van de middag zijn twee personen gewond geraakt bij een aanrijding op de 1e Barendrechtseweg. Een bus van de RET reed tussen de werkzaamheden door en moest uitwijken en remmen voor een wegwerker die wilde oversteken.

Een vrouw in de bus raakte gewond en moest behandeld worden door ambulancepersoneel. De ambulance is daarna snel doorgereden naar het kruispunt vanwege een wegwerker die ook gewond was geraakt. Hij kon na enige tijd op eigen kracht weer uit de ambulances stappen. De vrouw uit de bus is wel overgebracht naar het ziekenhuis.

Gaslek

Terwijl het ambulancepersoneel zich ontfermde over de slachtoffers deed zich nog een incident voor op de kruising: de brandweer werd gealarmeerd voor een gaslek. Brandweerlieden kwamen niet veel later met spoed ter plaatse, tot verbazing van de werklieden: “Voor zo’n klein gaatje?!” vroegen zij zich af. Een korte controle door de brandweer was voldoende, de werklieden hadden het gaatje zelf al afgedicht. Vlak naast de werkzaamheden ligt een hoge druk gasleiding onder de grond.

Terwijl de werklieden met de politie spraken over de (onveilige) situatie, probeerde een automobilist Barendrecht in te rijden via de Barendrechtseweg. Dit is vanwege de werkzaamheden niet toegestaan. De man is hierop aangesproken en heeft een waarschuwing of boete ontvangen.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »