Bewoner Van Eesterenveld ziet auto gestolen worden, achtervolging op fiets: auto dankzij tip gevonden

BARENDRECHT – De politie ontving vannacht (Donderdag 8 juni 2017) om 4:12 uur een melding van een autodiefstal aan het Van Eesterenveld. Een buurtbewoner werd wakker van geluiden en keek vanuit zijn slaapkamerraam naar buiten. Hier zag hij een man in de brandgang staan die vervolgens richting een auto liep van een andere wijkbewoner. Achter het stuur van deze bestelbus zat toen al een voor hem onbekende man.

De man uit de brandgang liep naar de achterzijde van de bestelbus en duwde deze uit het parkeervak in de richting van de Rietvelddreef.

Politiehelikopter

De bewoner had inmiddels de politie ingeschakeld. Deze kwamen meezoeken naar het voertuig, ook de politiehelikopter werd ingezet. Agenten kwamen op de Van Ravesteyndreef een man op zijn fiets tegen, dit bleek de eigenaar van de gestolen auto te zijn. Hij verklaarde dat deze in een parkeervak voor zijn woning stond en zojuist te zijn ingelicht door zijn buurman die de politie al had gebeld. Zowel de man als de agenten konden de Transporter niet meer vinden.

Aubadestraat

In de loop van de ochtend ontving de politie een tip van een bewoner van de Aubadestraat. De Volkswagen Transporter bleek hier te zijn gedumpt op de stoep. Het voertuig is rond het middaguur door de politie meegenomen en wordt onderzocht op sporen. Ondertussen is er ook onderzoek gedaan op de route Van Ravesteyndreef – Aubadestraat naar de aanwezigheid van camera’s. Bewoners die tips of beelden hebben kunnen zich melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Artikelfoto: Ingezonden foto’s van het wegslepen van de gestolen auto

« | »