Auto aan de Riederhof 'afgeluisterd', opengebroken en leeggehaald

BARENDRECHT – Afgelopen nacht is er ingebroken in een geparkeerde auto aan de Riederhof (kruising met Riederare). Volgens de eigenaar kon het alarm worden uitgeschakeld door het digitale signaal van de autosleutel af te luisteren: “Blijkbaar “vangt” men de code op als de auto op slot wordt gezet. Daarna kan het alarm uitgeschakeld worden.

Door deze werkwijze kon de inbreker in alle stilte zijn ‘werk’ uitvoeren: een klein ruitje achterin de Mercedes werd opengebroken waarna vermoedelijk de deur kon worden geopend. Het dashboard van de auto is volledig overhoop gehaald, navigatie en airbags zijn gestolen. Getuigen of mensen met tips kunnen zich melden om in contact te worden gebracht met de gedupeerde. De inbraak vond plaats tussen 23:00 en 8:00 uur de volgende ochtend.

Update: Meerdere auto inbraken afgelopen nacht. Ingezonden: “Afgelopen nacht hebben ze de airbag ook uit mijn Seat en van de buurman gehaald. Wijk Meerwede. Er was geen schade aan de auto . Wel alles doorzocht op waardevolle spullen. En middenconsole kapot.

« | »