Politieauto

BARENDRECHT – Vorige week (20 t/m 27 februari) hebben er een viertal inbraken, dan wel pogingen tot inbraak, plaatsgevonden in de wijk Vrijenburg. Ook vond er dit weekend een beroving plaats bij de Carnisse Veste.

Deze high impact misdrijven kunnen onrust veroorzaken onder de inwoners van Barendrecht“, aldus burgemeester van Belzen. De burgervader van Barendrecht licht toe wat de politie doet, en wat u zelf kunt doen, om de straatrovers en inbrekers op te sporen:

Onderzoek

Van Belzen: “Met betrekking tot de inbraken in Vrijenburg van afgelopen week en vorige maand is er door de politie naast een sporenonderzoek ook een buurtonderzoek opgestart. De politie is extra alert en surveilleert de komende tijd vaker in deze wijk. De resultaten uit het sporen- en buurtonderzoek zullen uitwijzen welke acties de politie moet ondernemen om de inbrekers op te sporen. De BOA’s, biketeams en buurtpreventiegroepen zijn op de hoogte gebracht van de inbraken in deze wijk. Er is gevraagd om de komende tijd alerter te zijn voor verdachte situaties in Vrijenburg en signalen van burgers te rapporteren.

Het is belangrijk dat medebewoners op de hoogte zijn van ontwikkelingen in hun wijk en alert zijn. Ik roep de inwoners op elkaar te waarschuwen en informatie te delen via de bestaande WhatsApp groepen. De politie is op de hoogte van informatie die gedeeld wordt via de buurtapp. Relevante informatie wordt meegenomen voor onderzoek.

Voor de beroving op de Carnisse Veste werden inmiddels twee verdachten aangehouden. De politie zoekt nog naar getuigen.

Zie ook: Bewoners betrappen inbrekers in woning Coniferenhout

« | »