Drie jeugdigen betrapt tijdens vernielingen aan Centrumpost

BARENDRECHT – De politie heeft vanmiddag (Zaterdag 18 februari 2017) drie jeugdigen betrapt op het plegen van vernielingen aan een slooppand in Barendrecht. Het betreft hier het gebouw Centrumpost welke zal worden gesloopt voor de realisatie van levensloopbestendige woningen.

Aan de achterzijde van het pand is een ruit vernield (vlak naast politiebureau Maasstraat). Naast een proces verbaal is er ook een gesprek geweest met de ouders, zo stelt de politie.

Update 19 feb

De politie kreeg gistermiddag (Vrijdag 17 februari 2017) een melding van drie man die over een hek waren geklommen van de (gesloten) Centrumpost. De politie zag ter plaatse een verbroken ruit en hoorde binnen gestommel. Door een kijkopening van een afgeplakt raam zagen agenten drie jongens aan kabels staan trekken die uit het plafond kwamen. De drie jongens zagen de collega’s en begonnen te rennen richting het hekwerk. Daar stond ook een collega dus was het al snel een bekeken zaak voor de jongens. 1 voor 1 kwamen ze over het hekwerk en mochten zich legitimeren.

Politie: “Na onderzoek bleken de jongens niet verantwoordelijk te zijn voor de verbroken ruit en gesloopte interieur van het slooppand. Wel kregen de drie jongens een verbaal (art 461 Sr) en de mededeling dat de collega’s de ouders zouden bellen. Dit laatste deden de collega’s dan ook. 1 van de jongens koos voor een HALT-afdoening, de overige twee krijgen de tevredenheidsbetuiging gewoon thuis.

 

« | »